14.-19. juni | Felleskonservatorkurs: Digitale fortellinger

Felleskonservator ønsker å invitere frivillige museumsorganisasjoner innen teknikk og industri til kurs i nye medier. Det er mulig for andre å melde seg på, men frivillige innen teknikk og industri vil ha førsteretten. Maks 6 deltakere

Nye medier er sosiale og digitale medier som er Internett-baserte. De konsoliderte museene er i ferd med å ta disse mediene i bruk og vi ønsker også å gi dere denne muligheten.

Kurset er konsentert rundt å lage digitale fortellinger. På MuHo har vi arbeidet med prosjektet ”En ny arbeidsdag – digitalt fortalt” i tpo år nå. Vi arbeider som mål å bruke digitale fortellinger til å styrke museumssenteres samfunnsrolle gjennom å legge til rette for folkets fortelliger, og gjerne de som er underkommuniserte. Dette arbeider bærer vi nå frukter av i felleskonservatortjenesten. Tidligere prosjektleder Christine H Ellefsen forklarer konseptet ”digitale fortellinger” slik:

Det hele startet tidlig på 90-tallet, da en gruppe kunstnere og pedagoger møttes i San Francisco for å diskutere hvilke muligheter som lå i de nye digitale verktøyene i forhold til formidling av personlige narrativ. Makten til å fortelle sin eller andres historie burde ikke være forbeholdt de med digital kompetanse. Kulturdemokrati ble et nøkkelord i dette miljøet; de som behersker digitale verktøy har makten til å definere og publisere sin egen fortelling. Dette ble utgangspunktet for etableringen av Center for Digital Storytelling i SF.Grunnleggeren var multikunstneren Dana Atchley. Sammen med teaterregissøren Joe Lambert utviklet han sjangeren Digital Storytelling. Center for Digital Storytelling har utviklet en fast modell for hvordan amatører lager gode digitale fortellinger. De som deltar på slike kurs er ikke nødvendigvis datakyndige eller erfarne historiefortellere, men kursets grundige og pedagogiske oppbygning, og ikke minst verktøyenes enkle brukergrensesnitt, har åpnet for at ”alle” klarer det, alle har laget en “film” på slutten av hvert kurs.

Joe Lambert var i Norge i februar, på Create-Share-Listen-konferansen på Lillehammer. Her deltok felleskonservator sammen med Christine. Etter dette har Christine og Seed Lynn fra The Carpetbag Theatre holdt kurs som felleskonservator har fått delta på for å lære ytterligere om prosessen.

Påmelding til mka@muho.no innen 7. juni
14. juni kl 18-20 – Introduksjon til digitale fortellinger. Fokus på hvordan museer bruker dette.
15. juni kl 18-20 – Skrive tekst til film
16. juni kl 18-20 – Arbeide videre med tekst til filmen
17. juni kl 18-20 – Ta foto til filmen
18. juni kl 10-15 – Filmredigering
19. juni kl 10-15 – Filmredigering
19. juni kl 19 – Filmpremiere, åpent or alle

Krav til deltakerne:
Ha med egen bærbar PC
Ha med eget digitalt kamera
Ha tatt bilder av museet på forhånd som tas med. Dette bli det informert nærmere om på kurset.

Direktoratet for forvaltning og IKT definerer slik:
Sosiale medier en arbeidsmåte og kommunikasjonsform. Nettsamfunn og nettaktiviteter basert på brukerskapt innhold gjør det mulig å dele informasjon, videreutvikle sine og andres ideer, og innhente kunnskap på en ny måte. Sosiale medier skiller seg fra tradisjonelle medier som er avsenderkontrollert, ved å være mer uformelle og brukerstyrte. De beskrives gjerne som massenes medium der skillet mellom produsent og konsument er visket ut. Ny teknologi gir nye måter å tenke og jobbe på
Sosiale medier er en teknologisk nyvinning som har potensial til å endre våre arbeidsvaner. Deltagelse i sosiale nettverk, samarbeid og utveksling av erfaring og kunnskap mellom fagfolk kan bli hverdagen for morgendagens kunnskapsmedarbeidere.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s